Jemappes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Jemappes? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij uitgebreide raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Jemappes!

zonnepanelen installateur 7012
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70120
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€163,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Jemappes juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Mons. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Mons zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Jemappes
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5010), dan loopt het voordeel al gauw op tot €621. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Jemappes liggen tussen om en nabij de €5100 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pak ‘m beet 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je al snel €675,00 (onkosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Jemappes bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3600 – €4300€410
2308011€5125 – €5700€575
3342015€6025 – €6275€800
4384016€6475 – €6850€910
5466019€7075 – €7275€970
6500021€7575 – €8150€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Jemappes ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jemappes is 3395 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Jemappes?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jemappes

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Jemappes vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vergelijk jij binnen enkele minuten een professionele aanbieder in de buurt. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Jemappes.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jemappes op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Jemappes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Jemappes een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!