Mesvin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Mesvin? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker bekijk jij samengestelde informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Mesvin!

zonnepanelen installateur 7022
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70220
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€164,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mesvin juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Mons. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Mons kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Mesvin
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4330), dan profiteer je al van een korting van zo’n €537. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mesvin zitten vaak tussen de €4700 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €692,50 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Mesvin kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3400 – €4300€410
2304012€5250 – €5700€675
3349016€6100 – €6225€750
4388016€6425 – €6625€930
5443020€7050 – €7300€1020
6511022€7700 – €8200€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Mesvin achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mesvin bedraagt 3430 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Mesvin?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mesvin

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Mesvin vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen buurt. Tal van aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type huis. Het genre huis (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Mesvin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mesvin op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Mesvin
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Mesvin een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!