Sars-La-Buissière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Sars-La-Buissière? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Middels de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze pagina bekijk je uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Sars-La-Buissière!

zonnepanelen installateur 6542
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLobbes
Postcode65420
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€160,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sars-La-Buissière maart 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Lobbes. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Lobbes zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Sars-La-Buissière
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4830), dan pak je al snel €599. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sars-La-Buissière liggen tussen om en nabij de €5200 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €732,50 (onkosten maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Sars-La-Buissière kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3575 – €4350€410
2270011€5100 – €5700€525
3331014€5900 – €6025€875
4406018€6475 – €6725€920
5456019€6925 – €7175€990
6512022€7450 – €8000€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Sars-La-Buissière ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sars-La-Buissière bedraagt 3305 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Sars-La-Buissière?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sars-la-buissiere

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Sars-La-Buissière vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan zoek jij vandaag nog een erkende monteur in de regio. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sars-La-Buissière.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sars-La-Buissière op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Sars-La-Buissière
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sars-La-Buissière een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!