Lauwe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Lauwe? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via zonnepanelenvoordeel.be check je uitgebreide details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lauwe!

zonnepanelen installateur 8930
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMenen
Postcode89300
Gasverbruik23.340 kWh
Stroomverbruik kWh3489,52030417194 kWh
Gemiddelde energierekening€175,76

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lauwe juli 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Menen. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Menen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Lauwe
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4810), dan loopt het voordeel al gauw op tot €596. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lauwe zitten vaak tussen de €4300 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Qurrent betaal je hiervoor wel €775,00 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lauwe kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3625 – €4375€440
2296012€5000 – €5775€575
3320014€6075 – €6225€825
4385017€6525 – €6750€920
5444019€7050 – €7200€1010
6481023€7450 – €8075€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Lauwe tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lauwe is 3489,52030417194 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Lauwe?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lauwe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lauwe vergelijken? Via onze stappenplan zoek jij in enkele stappen een professionele leverancier in jouw omgeving. Een aantal bedrijven hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Lauwe.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificering (zoals Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lauwe op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Lauwe
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lauwe verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!