Wilrijk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wilrijk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze tool doorzoek jij actuele adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wilrijk!

zonnepanelen installateur 2610
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode26100
Gasverbruik23.360 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€175,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wilrijk mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Antwerpen. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Antwerpen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Wilrijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4580), dan loopt het voordeel al gauw op tot €568. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wilrijk zitten vaak tussen de €5400 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Oxxio betaal je hiervoor wel €675,00 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Wilrijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3650 – €4450€440
2286011€5175 – €5775€675
3345015€6000 – €6075€875
4396017€6425 – €6625€880
5463019€7075 – €7300€970
6513022€7400 – €7800€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Wilrijk vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wilrijk bedraagt 3480 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Wilrijk?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wilrijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wilrijk vergelijken? Op basis van onze stappenplan heb je binnen enkele minuten een deskundige monteur in de buurt. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets expliciet het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Wilrijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wilrijk op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Wilrijk
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wilrijk verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!