Sougné-Remouchamps

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Sougné-Remouchamps? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze tool doorzoek jij waardevolle informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Sougné-Remouchamps!

zonnepanelen installateur 4920
 • Lagere energiekost.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuik
GemeenteAywaille
Postcode49200
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€162,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sougné-Remouchamps maart 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Aywaille. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Aywaille zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sougné-Remouchamps
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4890), dan is het belastingvoordeel al gauw €606. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sougné-Remouchamps fluctueren tussen de €5400 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pakweg 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Nuon betaal je hiervoor wel €750,00 (vergoeding maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sougné-Remouchamps is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3625 – €4300€380
2287013€5100 – €5725€550
3335014€6050 – €6200€850
4403016€6350 – €6700€880
5434020€7075 – €7150€980
6508023€7425 – €8100€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Sougné-Remouchamps check jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sougné-Remouchamps bedraagt 3485 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Sougné-Remouchamps?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sougne-remouchamps

Interessante installaties:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sougné-Remouchamps vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies je vandaag nog een deskundige vakman in je postcodegebied. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Sougné-Remouchamps.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sougné-Remouchamps op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Sougné-Remouchamps
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sougné-Remouchamps een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!