Louveigné

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Louveigné? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Met de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij deze website vind je uitgebreide info die helpen bij zonnepanelen kopen in Louveigné!

zonnepanelen installateur 4920
 • Lagere energiekost.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteAywaille
Postcode49200
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€162,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Louveigné juli 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Aywaille. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Aywaille zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Louveigné
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4880), dan is het belastingvoordeel al gauw €605. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Louveigné zitten vaak tussen de €4000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of Vandebron betaal je al snel €747,50 (kosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Louveigné kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3625 – €4375€430
2286011€5250 – €5825€600
3331015€6075 – €6050€825
4419016€6500 – €6600€940
5467019€7100 – €7175€1020
6506021€7675 – €7850€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Louveigné achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Louveigné is 3480 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Louveigné?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-louveigne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Louveigné vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten zoek je snel en eenvoudig een erkende leverancier in jouw eigen buurt. De meeste monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het soort huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Louveigné.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Louveigné op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Louveigné
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Louveigné een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!