Leut

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Leut? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij uitgebreide raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Leut!

zonnepanelen installateur 3630
 • Lagere energiekost.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode36300
Gasverbruik23.920 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€177,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Leut april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Maasmechelen. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Maasmechelen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Leut
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4390), dan is het voordeel al snel €544. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Leut komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert pakweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €712,50 (prijspeil april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Leut bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3675 – €4475€380
2282013€5025 – €5900€625
3339016€6100 – €6025€875
4396017€6475 – €6800€880
5457020€6975 – €7300€1020
6510021€7700 – €8175€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Leut achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leut bedraagt 3460 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Leut?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leut

Interessante installaties:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Leut vergelijken? Geholpen door onderstaande tips heb jij in enkele stappen een erkende aanbieder in de buurt. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de aard van het huis. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo relevant zonnepanelen advies in Leut.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leut op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Leut
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Leut een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!