Veldwezelt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Veldwezelt? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met deze website bekijk je accurate aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Veldwezelt!

zonnepanelen installateur 3620
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode36200
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€177,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Veldwezelt mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Lanaken. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Lanaken kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Veldwezelt
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4360), dan loopt het voordeel al gauw op tot €540. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Veldwezelt variëren tussen de €4500 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €705,00 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Veldwezelt bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3650 – €4350€410
2278012€5100 – €5875€550
3336014€5950 – €6275€825
4404017€6375 – €6725€920
5441019€6975 – €7225€960
6489021€7450 – €8100€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Veldwezelt bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veldwezelt bedraagt 3445 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Veldwezelt?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-veldwezelt

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Veldwezelt vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies je zonder problemen een professionele expert in jouw eigen buurt. Diverse monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets het soort woning. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Veldwezelt.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Veldwezelt op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Veldwezelt
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Veldwezelt een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!