Neeroeteren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Neeroeteren? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Mede door gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze tool doorzoek jij uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Neeroeteren!

zonnepanelen installateur 3680
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteMaaseik
Postcode36800
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€164,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Neeroeteren juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Maaseik. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Maaseik bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Neeroeteren
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4610), dan is jouw winst al gauw €571. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Neeroeteren variëren tussen de €4100 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €767,50 (tarief juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Neeroeteren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119708€3675 – €4275€400
2303013€5125 – €5750€500
3338015€5900 – €6175€875
4416018€6350 – €6600€880
5432019€7000 – €7225€1020
6503023€7675 – €8025€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Neeroeteren tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neeroeteren is 3570 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Neeroeteren?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neeroeteren

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Neeroeteren vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek je in een zeer korte periode een goede monteur in jouw streek. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het soort woning. Het genre dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Neeroeteren.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Neeroeteren op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Neeroeteren
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Neeroeteren een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!