Eben-Emael

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Eben-Emael? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Met de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze tool ontdek je uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Eben-Emael!

zonnepanelen installateur 4690
 • Makkelijk geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteBassenge
Postcode46900
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€178,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Eben-Emael juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Bassenge. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Bassenge is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Eben-Emael
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4380), dan loopt het voordeel al gauw op tot €543. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim enkele honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Eben-Emael liggen tussen de €5000 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent betaal je al snel €725,00 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Eben-Emael bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118908€3425 – €4450€420
2276012€5300 – €5825€575
3357015€6075 – €6050€700
4400016€6425 – €6850€950
5463020€7000 – €7175€990
6504021€7600 – €8075€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Eben-Emael bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eben-Emael bedraagt 3530 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Eben-Emael?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eben-emael

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Eben-Emael vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten tref jij in een zeer korte periode een betrouwbare expert in jouw omgeving. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets het type huis. Het genre woning (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Eben-Emael.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eben-Emael op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Eben-Emael
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Eben-Emael een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!