Roclenge-Sur-Geer

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Roclenge-Sur-Geer? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be tref jij bruikbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Roclenge-Sur-Geer!

zonnepanelen installateur 4690
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteBassenge
Postcode46900
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€178,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Roclenge-Sur-Geer juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Bassenge. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Bassenge zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Roclenge-Sur-Geer
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4400), dan is het voordeel al snel €545. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Roclenge-Sur-Geer variëren tussen de €4900 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Roclenge-Sur-Geer kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119308€3700 – €4300€420
2288011€5025 – €5600€575
3324015€6075 – €6175€700
4383017€6375 – €6625€920
5442020€7000 – €7150€980
6505021€7400 – €7850€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Roclenge-Sur-Geer lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roclenge-Sur-Geer is 3540 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Roclenge-Sur-Geer?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roclenge-sur-geer

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Roclenge-Sur-Geer vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs tref je snel en eenvoudig een professionele specialist in je postcodegebied. Veel adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het soort woning. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Roclenge-Sur-Geer.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Roclenge-Sur-Geer op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Roclenge-Sur-Geer
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Roclenge-Sur-Geer een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!