Haccourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Haccourt? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze website check je veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Haccourt!

zonnepanelen installateur 4684
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode46840
Gasverbruik23.640 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€177,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Haccourt februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Oupeye. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Oupeye zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Haccourt
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4360), dan profiteer je al van een korting van zo’n €540. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Haccourt liggen tussen de €5400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen resulteert in om en nabij 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Oxxio betaal je al snel €720,00 (tarief februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Haccourt bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119008€3575 – €4450€390
2296013€5300 – €5775€575
3326014€6000 – €6125€875
4385018€6350 – €6600€930
5431020€6950 – €7200€960
6507022€7500 – €7975€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Haccourt lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haccourt is 3520 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Haccourt?

Puur voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haccourt

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Haccourt vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb je zonder problemen een erkende leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Haccourt.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Haccourt op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Haccourt
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Haccourt een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!