Boirs

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Boirs? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Door de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenvoordeel.be tref je praktische gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Boirs!

zonnepanelen installateur 4690
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteBassenge
Postcode46900
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€177,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Boirs april 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bassenge. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Bassenge bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Boirs
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4370), dan bedraagt het voordeel al snel €542. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Boirs schommelen tussen de €4200 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op circa 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Oxxio betaal je hiervoor wel €722,50 (kosten april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Boirs kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3400 – €4275€380
2298011€5300 – €5625€500
3342015€5900 – €6200€725
4385018€6475 – €6625€920
5452019€6925 – €7225€970
6517022€7650 – €7875€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Boirs vind je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boirs is 3525 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 325 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Boirs?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boirs

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Boirs vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder tref je vandaag nog een uitmuntende expert in de regio. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de aard van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Boirs.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Boirs op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Boirs
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Boirs een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!