Woesten

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Woesten? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Door de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze pagina vind jij actuele info die helpen bij zonnepanelen kopen in Woesten!

zonnepanelen installateur 8640
 • Lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVleteren
Postcode86400
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€170,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Woesten juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Vleteren. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Vleteren zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Woesten
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4960), dan is jouw winst al gauw €615. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Woesten fluctueren tussen de €4100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €727,50 (tarieven juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Woesten bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117607€3625 – €4475€380
2276012€5025 – €5900€650
3357016€6025 – €6125€700
4408017€6525 – €6750€890
5441019€7000 – €7225€1000
6488023€7525 – €7925€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Woesten vind je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woesten is 3370 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Woesten?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-woesten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Woesten vergelijken? Dankzij onze stappenplan vergelijk je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw streek. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Woesten.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Woesten op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Woesten
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Woesten een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!