Outgaarden

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Outgaarden? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze pagina lees je handige gegevens over zonnepanelen kopen in Outgaarden!

zonnepanelen installateur 3321
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoegaarden
Postcode33210
Gasverbruik22.310 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€172,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Outgaarden mei 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek je de spelregels in de gemeente Hoegaarden. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Hoegaarden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Outgaarden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5030), dan is het voordeel al snel €624. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Outgaarden liggen tussen de €5100 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Pure Energie betaal je al snel €720,00 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Outgaarden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3450 – €4275€440
2304012€5250 – €5775€625
3355014€5950 – €6050€850
4404018€6500 – €6800€890
5454020€6975 – €7225€1010
6504021€7475 – €8100€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Outgaarden check je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Outgaarden is 3555 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Outgaarden?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-outgaarden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Outgaarden vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een professionele vakman in jouw streek. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Outgaarden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Outgaarden op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Outgaarden
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Outgaarden een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!