Sint-Margriete-Houtem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Sint-Margriete-Houtem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze tool doorzoek je omvangrijke details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sint-Margriete-Houtem!

zonnepanelen installateur 3300
 • Direct lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode33000
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€172,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Margriete-Houtem mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tienen. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Tienen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sint-Margriete-Houtem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5000), dan pak je al snel €620. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sint-Margriete-Houtem liggen tussen de €4600 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €712,50 (prijs mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Sint-Margriete-Houtem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3600 – €4425€430
2303011€5275 – €5750€550
3332015€6000 – €6225€700
4404016€6550 – €6700€940
5439019€7050 – €7175€1030
6498021€7650 – €7975€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sint-Margriete-Houtem tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Margriete-Houtem bedraagt 3540 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Sint-Margriete-Houtem?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-margriete-houtem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sint-Margriete-Houtem vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een professionele installateur in jouw streek. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sint-Margriete-Houtem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Margriete-Houtem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Sint-Margriete-Houtem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Margriete-Houtem een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!