Rocourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Rocourt? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je bruikbare info aangaande zonnepanelen kopen in Rocourt!

zonnepanelen installateur 4000
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode40000
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€164,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rocourt april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Liège. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Liège kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Rocourt
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4420), dan pak je al snel €548. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rocourt liggen tussen de €4200 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Nuon betaal je hiervoor wel €685,00 (vergoeding april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Rocourt bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3450 – €4200€440
2305013€5075 – €5825€675
3336016€5950 – €6200€825
4394018€6525 – €6800€880
5461019€6925 – €7125€1000
6494022€7475 – €8175€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Rocourt lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rocourt bedraagt 3325 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Rocourt?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rocourt

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Rocourt vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten heb jij in korte tijd een professionele installateur in de regio. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Rocourt.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rocourt op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Rocourt
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Rocourt verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!