Heppen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Heppen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze vergelijker ontdek jij omvangrijke gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Heppen!

zonnepanelen installateur 3971
 • Minder betalen voor stroom.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteLeopoldsburg
Postcode39710
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€163,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Heppen juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Leopoldsburg. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Leopoldsburg bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Heppen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4370), dan pak je al snel €542. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Heppen komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €775,00 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Heppen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3425 – €4425€410
2280011€5100 – €5725€650
3343015€6025 – €6100€800
4395017€6550 – €6725€900
5462019€6900 – €7300€1000
6517021€7625 – €8125€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Heppen tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heppen bedraagt 3300 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Heppen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heppen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Heppen vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vind je moeiteloos een betrouwbare monteur in de regio. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Heppen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heppen op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Heppen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Heppen een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!