Kleine-Brogel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Kleine-Brogel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Door de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze website ontdek je bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kleine-Brogel!

zonnepanelen installateur 3990
 • Lagere energiekost.
 • Verantwoorde investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeentePeer
Postcode39900
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€163,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kleine-Brogel juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Peer. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Peer zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Kleine-Brogel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4390), dan bedraagt het voordeel al snel €544. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kleine-Brogel schommelen tussen de €4500 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je al snel €677,50 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kleine-Brogel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3425 – €4250€420
2291013€5225 – €5625€625
3334016€5900 – €6250€850
4387016€6425 – €6625€950
5444019€7100 – €7275€970
6511023€7575 – €7925€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Kleine-Brogel vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kleine-Brogel is 3310 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Kleine-Brogel?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kleine-brogel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Kleine-Brogel vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind je in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Sommige specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Kleine-Brogel.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kleine-Brogel op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Kleine-Brogel
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kleine-Brogel een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!