Montignies-Lez-Lens

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Montignies-Lez-Lens? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze vergelijker tref jij accurate gegevens over zonnepanelen kopen in Montignies-Lez-Lens!

zonnepanelen installateur 7870
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLens
Postcode78700
Gasverbruik23.230 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€173,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Montignies-Lez-Lens april 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lens. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Lens zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Montignies-Lez-Lens
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4450), dan loopt het voordeel al gauw op tot €552. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Montignies-Lez-Lens zitten vaak tussen de €5000 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €772,50 (onkosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Montignies-Lez-Lens kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3475 – €4200€430
2278011€5250 – €5825€625
3357015€6025 – €6050€825
4393016€6525 – €6775€930
5437020€7000 – €7150€970
6487021€7550 – €8050€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Montignies-Lez-Lens zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montignies-Lez-Lens is 3415 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Montignies-Lez-Lens?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montignies-lez-lens

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Montignies-Lez-Lens vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vind jij vandaag nog een professionele installateur in je postcodegebied. De meeste monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Montignies-Lez-Lens.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montignies-Lez-Lens op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Montignies-Lez-Lens
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Montignies-Lez-Lens een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!