Lahamaide

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Lahamaide? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze website tref je toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Lahamaide!

zonnepanelen installateur 7890
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEllezelles
Postcode78900
Gasverbruik23.240 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€173,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Lahamaide juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Ellezelles. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Ellezelles kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lahamaide
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4460), dan profiteer je al van een korting van zo’n €553. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lahamaide schommelen tussen de €5300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €775,00 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Lahamaide kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3500 – €4375€380
2303011€5075 – €5800€550
3352014€5975 – €6225€825
4380017€6350 – €6650€930
5468020€7075 – €7150€1030
6517022€7550 – €8100€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Lahamaide ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lahamaide is 3420 kWh. Dit staat voor rond de 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Lahamaide?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lahamaide

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Lahamaide vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips zoek jij in korte tijd een betrouwbare installateur in je postcodegebied. De meeste leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Lahamaide.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lahamaide op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Lahamaide
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lahamaide een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!