Lombise

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Lombise? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check jij accurate gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lombise!

zonnepanelen installateur 7870
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLens
Postcode78700
Gasverbruik23.220 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€173,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lombise september 2023

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lens. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Lens is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Lombise
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4440), dan is jouw winst al gauw €550. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (september 2023) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lombise variëren tussen de €4800 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert plusminus 3080 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Pure Energie betaal je al snel €770,00 (tarief september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Lombise kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3525 – €4275€400
2310013€5275 – €5700€575
3345014€6025 – €6250€725
4413018€6475 – €6825€900
5439020€7050 – €7200€1030
6513022€7700 – €7850€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lombise achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lombise bedraagt 3410 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Lombise?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lombise

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Lombise vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vind jij snel en eenvoudig een uitstekende monteur in je postcodegebied. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer duidelijk de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Lombise.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lombise op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Lombise
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lombise een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!