Wayaux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Wayaux? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze website bekijk je actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Wayaux!

zonnepanelen installateur 6210
 • Lagere energiekost.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode62100
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€180,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wayaux juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Les Bons Villers. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Les Bons Villers kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Wayaux
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4960), dan bedraagt het voordeel al snel €615. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wayaux liggen tussen de €4800 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €680,00 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Wayaux kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3450 – €4250€390
2293013€5075 – €5725€550
3355016€5925 – €6175€825
4412017€6550 – €6825€940
5470020€6925 – €7225€970
6502023€7450 – €8150€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Wayaux achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wayaux bedraagt 3595 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wayaux?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wayaux

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wayaux vergelijken? Middels het advies hieronder heb jij in enkele stappen een professionele aanbieder in jouw streek. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer duidelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Wayaux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wayaux op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Wayaux
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wayaux een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!