Frasnes-Lez-Gosselies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Frasnes-Lez-Gosselies? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Middels innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze website lees jij bruikbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Frasnes-Lez-Gosselies!

zonnepanelen installateur 6210
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode62100
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€180,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Frasnes-Lez-Gosselies juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Les Bons Villers. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Les Bons Villers zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Gosselies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee consumenten met een lage rente een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4930), dan is het voordeel al snel €611. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Frasnes-Lez-Gosselies zitten vaak tussen de €5300 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen resulteert in ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €775,00 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Frasnes-Lez-Gosselies kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117706€3475 – €4350€390
2290011€5100 – €5625€625
3334014€6050 – €6150€850
4419018€6400 – €6800€930
5437020€7100 – €7125€990
6513023€7675 – €8175€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Frasnes-Lez-Gosselies ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Frasnes-Lez-Gosselies bedraagt 3580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Frasnes-Lez-Gosselies?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-frasnes-lez-gosselies

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Frasnes-Lez-Gosselies vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten tref je vandaag nog een goede monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Frasnes-Lez-Gosselies.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met certificering (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Frasnes-Lez-Gosselies op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Frasnes-Lez-Gosselies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Frasnes-Lez-Gosselies verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!