Châtelineau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Châtelineau? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind jij veelzijdige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Châtelineau!

zonnepanelen installateur 6200
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteChâtelet
Postcode62000
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€180,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Châtelineau juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Châtelet. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Châtelet zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Châtelineau
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4920), dan bedraagt het voordeel al snel €610. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Châtelineau liggen tussen om en nabij de €5200 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €772,50 (onkosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Châtelineau kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3450 – €4500€380
2306013€5000 – €5600€625
3344014€6100 – €6200€725
4420018€6325 – €6725€950
5443019€6975 – €7125€1000
6519023€7550 – €7975€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Châtelineau vind je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Châtelineau is 3575 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Châtelineau?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chatelineau

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Châtelineau vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in de buurt. De meeste installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Châtelineau.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Châtelineau op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Châtelineau
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Châtelineau een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!