Villers-Perwin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Villers-Perwin? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind jij veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Villers-Perwin!

zonnepanelen installateur 6210
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode62100
Gasverbruik23.980 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€180,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Villers-Perwin juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Les Bons Villers. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Les Bons Villers zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Villers-Perwin
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4950), dan pak je al snel €614. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Villers-Perwin liggen tussen om en nabij de €4700 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €677,50 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Villers-Perwin bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3625 – €4275€440
2298012€5175 – €5900€650
3327015€6075 – €6175€725
4415018€6525 – €6600€900
5469019€7000 – €7225€970
6520022€7475 – €8150€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Villers-Perwin check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Perwin is 3590 kWh. Dit staat voor circa 11 panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Villers-Perwin?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-perwin

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Villers-Perwin vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs heb je in enkele stappen een uitmuntende aanbieder in jouw eigen buurt. Veel aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan interessant zonnepanelen advies in Villers-Perwin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Perwin op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Villers-Perwin
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Perwin een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!