Gerdingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Gerdingen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Met een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Vanwege gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Gerdingen!

zonnepanelen installateur 3960
 • Structureel lagere energiekost.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode39600
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€169,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Gerdingen april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Bree. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Bree zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Gerdingen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4340), dan profiteer je al van een korting van zo’n €538. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim enkele honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gerdingen fluctueren tussen de €4800 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €767,50 (tarief april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Gerdingen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118907€3625 – €4350€390
2286011€5050 – €5875€575
3335015€5950 – €6125€725
4406018€6450 – €6750€910
5441020€7050 – €7275€980
6514023€7475 – €7875€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Gerdingen tref jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gerdingen bedraagt 3585 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Gerdingen?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gerdingen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Gerdingen vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder tref jij vandaag nog een uitmuntende leverancier in jouw eigen buurt. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Gerdingen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Gerdingen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Gerdingen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Gerdingen een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!