Kaulille

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Kaulille? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Kaulille!

zonnepanelen installateur 3950
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLimburg
GemeenteBocholt
Postcode39500
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€169,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kaulille juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Bocholt. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Bocholt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Kaulille
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4310), dan is het belastingvoordeel al gauw €534. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 500.000huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kaulille liggen tussen om en nabij de €5400 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of Qurrent betaal je hiervoor wel €760,00 (onkosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kaulille bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118608€3475 – €4500€390
2306013€5100 – €5625€525
3340016€6050 – €6025€750
4381016€6500 – €6625€920
5440020€6975 – €7150€980
6519022€7475 – €8025€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Kaulille tref jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kaulille is 3570 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Kaulille?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kaulille

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Kaulille vergelijken? Middels onderstaande tips kies jij vandaag nog een professionele vakspecialist in de buurt. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet het huis. Het type woning (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Kaulille.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kaulille op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Kaulille
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kaulille aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!