Reppel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Reppel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees je omvangrijke adviezen over zonnepanelen kopen in Reppel!

zonnepanelen installateur 3950
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLimburg
GemeenteBocholt
Postcode39500
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Reppel juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Bocholt. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Bocholt zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Reppel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4320), dan loopt het voordeel al gauw op tot €536. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Reppel zitten vaak tussen de €5000 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in plusminus 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je al snel €762,50 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Reppel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3675 – €4300€390
2287011€5050 – €5650€575
3331015€6100 – €6100€825
4405016€6375 – €6750€940
5447019€6925 – €7275€1020
6517021€7700 – €8200€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Reppel achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reppel bedraagt 3575 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Reppel?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-reppel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Reppel vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vind jij in enkele stappen een uitstekende expert in jouw streek. De meeste leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Reppel.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van experts die actief zijn in de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Reppel op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Reppel
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Reppel een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!