Zellik

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Zellik? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via deze pagina doorzoek jij bruikbare toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Zellik!

zonnepanelen installateur 1731
 • Direct lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode17310
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Zellik mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Asse. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Asse kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Zellik
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4810), dan is het belastingvoordeel al gauw €596. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim vele tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zellik liggen tussen de €5300 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen genereert om en nabij 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €682,50 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zellik is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117806€3500 – €4250€430
2284011€5075 – €5900€625
3346015€6100 – €6150€825
4384017€6425 – €6800€920
5455020€6975 – €7275€1030
6483022€7675 – €8175€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Zellik vind je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zellik bedraagt 3370 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Zellik?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zellik

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zellik vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vergelijk je zonder problemen een goede installateur in je postcodegebied. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Zellik.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zellik op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Zellik
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zellik een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!