Relegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Relegem? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Via een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker lees jij toepasbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Relegem!

zonnepanelen installateur 1731
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode17310
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€164,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Relegem mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Asse. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Asse bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Relegem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4800), dan bedraagt het voordeel al snel €595. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Relegem zitten vaak tussen de €5400 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Relegem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3700 – €4375€420
2282011€5000 – €5850€525
3356016€6100 – €6025€750
4405016€6400 – €6750€890
5432019€7000 – €7225€1000
6514023€7675 – €8150€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Relegem tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Relegem bedraagt 3365 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Relegem?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-relegem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Relegem vergelijken? Door onze stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een professionele leverancier in de regio. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Relegem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar let ook op certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Relegem op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Relegem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Relegem een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!