Kobbegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Kobbegem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij toepasbare details m.b.t. zonnepanelen kopen in Kobbegem!

zonnepanelen installateur 1730
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode17300
Gasverbruik21.310 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€164,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kobbegem mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Asse. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Asse kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Kobbegem
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4780), dan pak je al snel €593. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kobbegem liggen tussen om en nabij de €5000 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2700 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €675,00 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Kobbegem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3550 – €4225€380
2283012€5000 – €5750€600
3346014€5925 – €6250€875
4414018€6425 – €6825€920
5454019€6900 – €7275€1010
6499021€7500 – €7875€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Kobbegem vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kobbegem is 3355 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Kobbegem?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kobbegem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Kobbegem vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vergelijk je snel en eenvoudig een erkende installateur in de regio. Een aantal adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op het tarief. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort woning. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Kobbegem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op certificering (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kobbegem op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Kobbegem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kobbegem een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!