Mellier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Mellier? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind je waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Mellier!

zonnepanelen installateur 6860
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLéglise
Postcode68600
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€162,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mellier september 2023

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Léglise. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Léglise is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Mellier
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4610), dan is het voordeel al snel €571. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mellier variëren tussen de €4500 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €675,00 (kosten september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Mellier kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3625 – €4225€420
2299011€5050 – €5775€650
3348014€6050 – €6225€875
4409016€6375 – €6850€950
5470020€7050 – €7175€980
6517023€7650 – €8200€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Mellier vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mellier is 3345 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Mellier?

Bij het installeren van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mellier

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Mellier vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb jij in een zeer korte periode een betrouwbare vakman in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Mellier.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Mellier op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Mellier
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mellier aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!