Ebly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ebly? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze website lees jij samengestelde adviezen over zonnepanelen kopen in Ebly!

zonnepanelen installateur 6860
 • Structureel lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLéglise
Postcode68600
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€162,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ebly juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Léglise. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Léglise is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ebly
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4600), dan is het belastingvoordeel al gauw €570. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ebly liggen tussen om en nabij de €4200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie of Nuon betaal je al snel €775,00 (prijs juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ebly bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118406€3500 – €4425€400
2280012€5225 – €5675€500
3358016€6000 – €6100€800
4380018€6375 – €6775€890
5457019€6900 – €7150€1030
6486021€7400 – €7825€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Ebly check jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ebly is 3340 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ebly?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ebly

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ebly vergelijken? Dankzij onze stappenplan vind jij moeiteloos een deskundige expert in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Ebly.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ebly op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Ebly
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ebly verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!