Sint-Eloois-Winkel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Sint-Eloois-Winkel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Met zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze tool check jij praktische informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sint-Eloois-Winkel!

zonnepanelen installateur 8880
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLedegem
Postcode88800
Gasverbruik23.190 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€177,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Sint-Eloois-Winkel juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ledegem. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Ledegem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Sint-Eloois-Winkel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4660), dan loopt het voordeel al gauw op tot €578. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Eloois-Winkel zitten vaak tussen de €5400 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Sint-Eloois-Winkel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3550 – €4300€380
2279011€5100 – €5700€550
3349015€6075 – €6025€850
4403016€6450 – €6600€910
5466019€7000 – €7300€1000
6520021€7675 – €8000€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sint-Eloois-Winkel vind je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Eloois-Winkel is 3595 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint-Eloois-Winkel?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-eloois-winkel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Sint-Eloois-Winkel vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vind jij zonder problemen een uitstekende expert in de buurt. Diverse specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Sint-Eloois-Winkel.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Eloois-Winkel op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Sint-Eloois-Winkel
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Eloois-Winkel een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!