Rollegem-Kapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Rollegem-Kapelle? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Wegens dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze website tref jij waardevolle informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rollegem-Kapelle!

zonnepanelen installateur 8880
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLedegem
Postcode88800
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€177,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rollegem-Kapelle juni 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ledegem. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Ledegem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Rollegem-Kapelle
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4650), dan is het belastingvoordeel al gauw €576. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Rollegem-Kapelle variëren tussen de €5100 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (tarieven juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Rollegem-Kapelle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3625 – €4450€380
2273013€5225 – €5675€550
3349014€5950 – €6050€775
4393016€6300 – €6750€880
5468020€6950 – €7300€980
6503022€7475 – €7825€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Rollegem-Kapelle lees jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rollegem-Kapelle bedraagt 3590 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de consumenten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Rollegem-Kapelle?

Voor de installatie van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rollegem-kapelle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Rollegem-Kapelle vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind jij moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in je postcodegebied. Tal van aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Rollegem-Kapelle.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificering (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rollegem-Kapelle op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Rollegem-Kapelle
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Rollegem-Kapelle een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!