Wange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Wange? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref jij toepasbare informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Wange!

zonnepanelen installateur 3400
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode34000
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€170,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Wange mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Landen. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Landen bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Wange
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4570), dan is jouw winst al gauw €567. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wange komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wange kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3550 – €4425€420
2302011€5100 – €5625€550
3360014€5925 – €6275€750
4406017€6500 – €6775€950
5465020€6900 – €7250€980
6481021€7475 – €7900€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Wange check je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wange is 3400 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Wange?

Voor het plaatsen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wange

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Wange vergelijken? Middels onze stappenplan vind jij vandaag nog een uitmuntende vakspecialist in jouw streek. Het merendeel van de bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Schets expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Wange.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wange op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Wange
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wange aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!