Neerwinden

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Neerwinden? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels de zonnepanelen-vergelijker tref je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Neerwinden!

zonnepanelen installateur 3400
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode34000
Gasverbruik22.570 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Neerwinden mei 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Landen. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Landen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Neerwinden
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4540), dan pak je al snel €563. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Neerwinden fluctueren tussen de €5400 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €682,50 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Neerwinden kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117108€3400 – €4225€390
2291013€5075 – €5775€650
3341016€6025 – €6225€825
4418016€6550 – €6650€910
5441020€7000 – €7275€1000
6504023€7475 – €7875€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Neerwinden tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerwinden is 3385 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Neerwinden?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neerwinden

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Neerwinden vergelijken? Middels tips van onze adviseurs tref jij in enkele stappen een goede monteur in de regio. Een aantal monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Neerwinden.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neerwinden op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Neerwinden
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Neerwinden een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!