Meensel-Kiezegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Meensel-Kiezegem? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze website vind je praktische toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Meensel-Kiezegem!

zonnepanelen installateur 3391
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode33910
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€169,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Meensel-Kiezegem mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tielt-Winge. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Tielt-Winge kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Meensel-Kiezegem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4500), dan is jouw winst al gauw €558. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Meensel-Kiezegem fluctueren tussen de €5300 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €775,00 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Meensel-Kiezegem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117606€3500 – €4300€440
2270013€5150 – €5600€550
3343015€6050 – €6025€700
4383016€6450 – €6625€950
5442019€7050 – €7175€1000
6493021€7425 – €8100€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Meensel-Kiezegem bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meensel-Kiezegem bedraagt 3365 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Meensel-Kiezegem?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-meensel-kiezegem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Meensel-Kiezegem vergelijken? Geholpen door onze stappenplan zoek je vandaag nog een erkende aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort woning. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Meensel-Kiezegem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Meensel-Kiezegem op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Meensel-Kiezegem
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Meensel-Kiezegem een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!