Linkhout

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Linkhout? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. dalende kosten, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze tool tref je handige details over zonnepanelen kopen in Linkhout!

zonnepanelen installateur 3560
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteLummen
Postcode35600
Gasverbruik23.820 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€175,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Linkhout mei 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Lummen. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Lummen zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Linkhout
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5040), dan bedraagt het voordeel al snel €625. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Linkhout fluctueren tussen de €4100 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa plusminus 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Linkhout kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117707€3625 – €4225€400
2310011€5050 – €5725€675
3348015€5900 – €6075€800
4403016€6300 – €6850€930
5437020€6950 – €7200€960
6519022€7400 – €7975€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Linkhout zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Linkhout bedraagt 3410 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Linkhout?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-linkhout

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Linkhout vergelijken? Middels onderstaande tips tref je in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in jouw eigen buurt. Verschillende installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Linkhout.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Linkhout op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Linkhout
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Linkhout aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!