Wulpen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Wulpen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze tool vind je uitgebreide raadgeving over zonnepanelen kopen in Wulpen!

zonnepanelen installateur 8670
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoksijde
Postcode86700
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€171,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wulpen april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Koksijde. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Koksijde zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Wulpen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5050), dan is jouw winst al gauw €626. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wulpen schommelen tussen de €5000 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of NLE staat dit al gauw gelijk aan €750,00 (tarief april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Wulpen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3500 – €4450€440
2296013€5100 – €5625€575
3338015€6075 – €6225€800
4382016€6325 – €6625€890
5437020€7000 – €7275€1030
6487023€7600 – €7900€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Wulpen tref jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wulpen is 3415 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wulpen?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wulpen

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Wulpen vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder tref jij in enkele stappen een erkende specialist in jouw streek. Tal van monteurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer duidelijk de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Wulpen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wulpen op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Wulpen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wulpen een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!