Zande

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zande? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via deze website tref jij handige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zande!

zonnepanelen installateur 8680
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoekelare
Postcode86800
Gasverbruik22.850 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€172,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Zande juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Koekelare. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Koekelare zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Zande
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4320), dan loopt het voordeel al gauw op tot €536. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Zande variëren tussen de €5300 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €755,00 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Zande is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3675 – €4500€400
2286012€5250 – €5775€625
3320015€6050 – €6125€875
4383017€6300 – €6650€930
5463020€7050 – €7200€1010
6485022€7425 – €8125€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Zande vind jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zande bedraagt 3425 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Zande?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zande

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zande vergelijken? Via onderstaande tips vergelijk jij moeiteloos een uitstekende monteur in de buurt. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Zande.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zande op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Zande
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Zande aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!