Adinkerke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Adinkerke? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze website check je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Adinkerke!

zonnepanelen installateur 8660
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Panne
Postcode86600
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€171,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Adinkerke december 2023

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente De Panne. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente De Panne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Adinkerke
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5030), dan is jouw winst al gauw €624. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Adinkerke liggen tussen de €4100 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of NLE betaal je al snel €745,00 (prijspeil december 2023). Via goedkope zonnepanelen in Adinkerke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3575 – €4250€400
2302013€5175 – €5825€550
3341015€5925 – €6025€800
4410017€6500 – €6850€950
5437020€6975 – €7125€980
6487022€7625 – €7975€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Adinkerke achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Adinkerke bedraagt 3405 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Adinkerke?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-adinkerke

Interessante installaties:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Adinkerke vergelijken? Met onderstaande tips vergelijk jij snel en eenvoudig een uitstekende leverancier in jouw streek. De meeste leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Adinkerke.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Adinkerke op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Adinkerke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Adinkerke een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!