Nieuwenrode

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Nieuwenrode? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels de zonnepanelen-vergelijker check je praktische toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Nieuwenrode!

zonnepanelen installateur 1880
 • Minder betalen voor stroom.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKapelle-Op-Den-Bos
Postcode18800
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€169,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nieuwenrode mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Nieuwenrode
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4350), dan is het belastingvoordeel al gauw €539. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuwenrode variëren tussen de €4300 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Vandebron betaal je al snel €755,00 (kosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Nieuwenrode kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3425 – €4350€420
2288012€5150 – €5700€550
3342015€6050 – €6250€775
4394018€6550 – €6825€880
5464020€7025 – €7125€970
6483022€7575 – €8100€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Nieuwenrode tref je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwenrode bedraagt 3515 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuwenrode?

Puur voor zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nieuwenrode

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nieuwenrode vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in de buurt. Verschillende monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Nieuwenrode.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwenrode op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Nieuwenrode
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nieuwenrode een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!