Steenhuffel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Steenhuffel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij omvangrijke toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Steenhuffel!

zonnepanelen installateur 1840
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLonderzeel
Postcode18400
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€168,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Steenhuffel april 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Londerzeel. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Londerzeel bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Steenhuffel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5050), dan is jouw winst al gauw €626. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Steenhuffel liggen tussen om en nabij de €5300 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €742,50 (tarief april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Steenhuffel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3675 – €4500€440
2290011€5175 – €5900€650
3350016€5950 – €6100€875
4390016€6475 – €6600€880
5467019€7025 – €7225€1030
6495022€7675 – €7825€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Steenhuffel ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steenhuffel bedraagt 3490 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Steenhuffel?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-steenhuffel

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Steenhuffel vergelijken? Met het advies hieronder tref jij moeiteloos een deskundige vakman in jouw omgeving. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Steenhuffel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Steenhuffel op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Steenhuffel
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Steenhuffel een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!