Beigem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Beigem? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij accurate raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Beigem!

zonnepanelen installateur 1852
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode18520
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€168,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Beigem juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Grimbergen. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Grimbergen zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Beigem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4320), dan profiteer je al van een korting van zo’n €536. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Beigem zitten vaak tussen de €5300 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Pure Energie betaal je hiervoor wel €747,50 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Beigem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3400 – €4250€380
2274013€5075 – €5650€525
3354016€6000 – €6225€825
4383016€6525 – €6700€900
5430019€7025 – €7200€990
6519023€7425 – €8050€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Beigem ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beigem is 3500 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Beigem?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beigem

Plaatsen in de buurt:

Interessante installaties:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Beigem vergelijken? Met het onderstaande stappenplan kies je in korte tijd een betrouwbare vakman in de buurt. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Beigem.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Beigem op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Beigem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Beigem een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!