Humbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Humbeek? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker check je toepasbare adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Humbeek!

zonnepanelen installateur 1851
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode18510
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€168,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Humbeek mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Grimbergen. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Grimbergen zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Humbeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4310), dan profiteer je al van een korting van zo’n €534. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Humbeek liggen tussen om en nabij de €4600 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €745,00 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Humbeek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3700 – €4425€400
2283013€5200 – €5875€625
3343014€6000 – €6100€725
4403017€6400 – €6825€950
5435019€6950 – €7125€1010
6504021€7600 – €7975€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Humbeek vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Humbeek bedraagt 3495 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Humbeek?

Puur voor zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-humbeek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Humbeek vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan heb je moeiteloos een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Humbeek.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Humbeek op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Humbeek
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Humbeek een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!