Malderen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Malderen? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door de zonnepanelen-vergelijker tref je waardevolle details m.b.t. zonnepanelen kopen in Malderen!

zonnepanelen installateur 1840
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLonderzeel
Postcode18400
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€168,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Malderen mei 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Londerzeel. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Londerzeel zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Malderen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen heel voordelig een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5040), dan is het belastingvoordeel al gauw €625. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Malderen liggen tussen de €5400 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Malderen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3575 – €4250€380
2284012€5150 – €5800€650
3347014€5975 – €6225€825
4417016€6325 – €6850€910
5464020€6950 – €7150€960
6482021€7675 – €8050€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Malderen ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Malderen bedraagt 3485 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Malderen?

Voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-malderen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Malderen vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een uitstekende installateur in jouw eigen buurt. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer duidelijk het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Malderen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Malderen op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Malderen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Malderen een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!