Loncin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Loncin? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website vind je toepasbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Loncin!

zonnepanelen installateur 4431
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteAns
Postcode44310
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€169,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Loncin april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Ans. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Ans is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Loncin
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4900), dan bedraagt het voordeel al snel €607. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Loncin fluctueren tussen de €4300 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €685,00 (tarief april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Loncin kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3400 – €4200€390
2284013€5250 – €5900€550
3342016€5900 – €6200€775
4402017€6400 – €6725€910
5437019€7100 – €7275€970
6502022€7500 – €8200€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Loncin achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loncin is 3340 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Loncin?

Voor de installatie van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-loncin

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Loncin vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies je vandaag nog een deskundige vakman in je woonplaats. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Loncin.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Loncin op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Loncin
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Loncin een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!